Diller

Language not available Language not available Language not available

Bu yazı dilinizde mevcut değil. Diğer bazı seçenekler:

LGBTQIA+ Pride Twitch'te her yerde.

Jun 1 2021

LGBTQIA+ yayıncılar Twitch'te her yerde. Müzik yapıyorlar, oyun oynuyorlar, takımlarına can katıyorlar, akıl sağlığı için savaşıyorlar... hem de kendileri olarak, kim iseler o olarak. Hep birlikte, Twitch'e daha bir güzellik katıyorlar.

Bu Haziran ayında, canlı yayınlarında kendilerini ve topluluklarını gururla temsil eden tüm LGBTQIA+ yayıncılarımızı kutluyoruz. Ay boyunca, ana sayfamızda her gün belli LGBTQIA+ yayıncıları öne çıkaracak, bir yardım konseri düzenleyecek, bu konuda kendimizin ve tüm Twitch topluluğunun farkındalığını yükseltmek için daha pek çok şey yapacağız. 

Hepsi 1 Haziran'da start alıyor. Ay boyu gerçekleşecek etkinlikler şunlar:

LGBTQIA+ yayıncılar sahnede

Her gün Twitch ana sayfasında yeni LGBTQIA+ yayıncılar yer alacak. Yayınlarını izleyin, sohbete uğrayıp merhaba deyin.

1 Haziran LondynBradshaw 8PM-10PM PT (18:00 - 20:00 TSİ)
1 Haziran FrazleyS 3PM-5PM PT (01:00 - 03:00 TSİ ertesi gün)
1 Haziran Merciful 10PM-12AM PT (08:00 - 10:00 TSİ ertesi gün)
2 Haziran LucilleXOXO 6PM-8PM PT (04:00 - 06:00 TSİ ertesi gün)
3 Haziran CriticalBard 3PM-5PM PT (01:00 - 03:00 TSİ ertesi gün)
4 Haziran spacevalkyries 9AM-11AM PT (19:00 - 21:00 TSİ)
5 Haziran ThatNerdViolet 6PM-8PM PT (04:00 - 06:00 TSİ ertesi gün)
6 Haziran the_juliancito 4PM-6PM PT (02:00 - 04:00 TSİ ertesi gün)
7 Haziran SpringSims 4PM-6PM PT (02:00 - 04:00 TSİ ertesi gün)
8 Haziran ThatBronzeGirl 8PM-10PM PT (18:00 - 20:00 TSİ)
9 Haziran ReadySetBen 10AM-12PM PT (20:00 - 22:00 TSİ)
9 Haziran JGRGRY 6PM-8PM PT (04:00 - 06:00 TSİ ertesi gün)
10 Haziran AshleyRoboto 9AM-11AM PT (19:00 - 21:00 TSİ)
12 Haziran Faevyn 6PM-8PM PT (04:00 - 06:00 TSİ ertesi gün)
13 Haziran Antphrodite 1PM-3PM PT (23:00 - 01:00 TSİ)
14 Haziran iamTalanya 9AM-11AM PT (19:00 - 21:00 TSİ)
14 Haziran CocoConfession 4PM-6PM PT (02:00 - 04:00 TSİ ertesi gün)
15 Haziran PleasantlyTwstd 3PM-5PM PT (01:00 - 03:00 TSİ ertesi gün)
16 Haziran MiladyConfetti 11AM-1PM PT (21:00 - 23:00 TSİ)
17 Haziran Psyche 5AM-7AM PT (15:00 - 17:00 TSİ)
18 Haziran Triciaisabirdy 3PM-5PM PT (01:00 - 03:00 TSİ ertesi gün)
20 Haziran RayvenSeven 3PM-5PM PT (01:00 - 03:00 TSİ ertesi gün)
20 Haziran JermainePlays 5PM-7PM PT (03:00 - 05:00 TSİ ertesi gün)
21 Haziran ChocolateKieran 9AM-11AM PT (19:00 - 21:00 TSİ)
21 Haziran ShamBamTYMaam 6PM-8PM PT (04:00 - 06:00 TSİ ertesi gün)
22 Haziran RoryPlays 3PM-5PM PT (01:00 - 03:00 TSİ ertesi gün)
23 Haziran ashvalmont 4PM-6PM PT (02:00 - 04:00 TSİ ertesi gün)
24 Haziran Toph 8PM-10PM PT (18:00 - 20:00 TSİ)
25 Haziran OddsocksTango 2AM-4AM PT (12:00 - 14:00 TSİ)
25 Haziran negaoryx 12PM-2PM PT (22:00 - 00:00 TSİ)
26 Haziran EeveeA 4PM-6PM PT (02:00 - 04:00 TSİ ertesi gün)
27 Haziran Lorie 8AM-10AM PT (18:00 - 20:00 TSİ)
28 Haziran TopazTvee 9AM-11AM PT (19:00 - 21:00 TSİ)
29 Haziran aquarterghost 7AM-9AM PT (17:00 - 19:00 TSİ)
30 Haziran DataDave 7PM-9PM PT (05:00 - 07:00 TSİ ertesi gün)

Bu liste güzel bir başlangıç olabilir fakat kendiniz baskın yaparak, paylaşarak, iş birliği yaparak destekleyebileceğiniz daha bir sürü kanal da var. Ayrıca, profilinizdeki "önerilen yayıncılar" bölümüne LGBTQIA+ yayıncıları ekleyerek de desteğinizi gösterebilirsiniz. Bunu, Yayıncı Panelinizde Paylaşım listesini değiştirerek yapabilirsiniz. Dahası, Birleşik Krallık ve İrlanda'da, Fransa'da, Almanya'da, İspanya'da ve İtalya'da Pride vesilesiyle planlanan, oralardaki LGBTQIA+ yayıncılar ve toplulukların da katılacağı yerel etkinlikler hakkında bilgi sahibi edinmek ve onlara destek olmak için Avrupa sosyal medya sayfalarımızı da takip etmenizde yarar var.

OutLoud: Raising Voices

4-6 Haziran'da LA Memorial Coliseum'da yapılacak OutLoud: Raising Voices konseri https://www.twitch.tv/officiallyoutloud adresinden canlı yayınlanacak. Konserde Adam Lambert, Kim Petras, Hayley Kiyoko ve Sofi Tukker gibi sanatçılar sahne alacak.

Bu yardım etkinliği Pride Live’s Stonewall Day (Stonewall geleneği ve LGBTQ+ toplulukların eşit haklar için mücadeleleri hakkında farkındalık oluşturmaya çalışan uluslararası kampanya) ile Trans Tech Social ve Trans Lash LGBTQ+ yardım kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştiriliyor.

Amazon'da Pride ürünleri ve hediye kartları

Haziran ayı boyunca birine hediye kartı verirken Pride temalı bir kart tasarımı seçebilirsiniz (Sadece Amazon'da ve ABD'de). Bu, hediyeyi verdiğiniz kişiyi, ki bu bir arkadaşınız olabileceği gibi kendiniz de olabilir (bilirsiniz, arada kendinize güzellik yapmak iyidir), favori LGBTQ+ yayıncılarını desteklemeye teşvik edecektir. Hediye kartı abonelik, hediye abonelik ya da Bit alımında kullanabilir ve malum, bunların tümü yayıncıya destek anlamına gelir. Ama yılın bu en güzel ayında hediyelerin en güzeli sevdiğiniz yayıncıyı desteklemektir. Hype Train'e omuz vermek, abonelik hedeflerini tamamlamak, topluluğa hediye abonelik yağdırmak... Bunlardan güzel kutlama mı olur?

Twitch'te hep beraber, yek vücut yayın yapıyoruz. Bu Pride sezonunda, LGBTQIA+ topluluğumuza sevgi ve desteğimizi göstermek üzere ürün tasarımlarımızı tek bir temada buluşturduk. Büyüyen topluluğumuz gibi ticari ürün yelpazemiz de büyüyor. Raflarda artık tişört, kazak, fermuarlı ve kapalı kapüşonlu svetşörtler var, hem de çok küçük boydan başlayarak çeşitli kesim ve beden seçenekleriyle. twitch.tv/lootcave mağazasından alın, desteğinizi gösterip sırtınızda gururla taşıyın. ABD, Birleşik Krallık, Avrupa Birliği, ve Japonya'da mevcut. Pasifik saatiyle 1 Haziran 00:00 ile 30 Haziran 23:59 arasında mağazadan satın alacağınız PRIDE 2021 temalı her ürün için Trans Lifeline'a 5$ bağışlayacağız ve bağış toplamı 25.000$'a kadar çıkabilecek.

Eğitim 

LGBTQIA+ topluluklarını sadece Pride döneminde değil her gün, her ay desteklemenin en güzel yolu bu topluluklara ilişkin güncel haberler, yasal düzenlemeler ve politikalar ile onların mücadelesine nasıl omuz verilebileceği konusunda bilgi edinmek, çevrenizdekileri bilgilendirmek ve farkındalığı artırmaktır.

Baskın yapın, iş birliği geliştirin

Yayıncılar için diğer yayıncılarla iş birliği yapmak kanallarında keyif ve eğlenceyi artırırken gelişip büyümenin en önemli yollarından biri. Ağınızı LGBTQIA+ yayıncıları da kapsayacak şekilde genişletmeyi düşünmelisiniz, tabii henüz yapmadıysanız. Bu ay öne çıkarılacak bazı yayıncıları listeye aldık ama kendinizi bunlarla da sınırlamayın, Twitch'te harika işler yapan daha bir sürü LGBTQIA+ yayıncı var.

Yardım kuruluşları için bağış toplayın

Topluluğumuz ortak bir amaç etrafında bir araya gelip harekete geçme kabiliyetini defalarca kanıtladı. Tiltify üzerinde LGBTQIA+ topluluğunu destekleyen bir sürü organizasyon var. Bağış toplama yayınlarına ilişkin öneri ve ipuçları ile iyi uygulamalar için şu Yayıncı Eğitim Kampı makalesine bakmayı da unutmayın. Desteklemek istediğiniz yardım kuruluşu listede yok mu? charity@twitch.tv üzerinden bize bildirin, biz de Tiltify ile irtibata geçerek listeye eklenmesi için girişimde bulunalım.

Öte yandan, LGBTQIA+ topluluğuna ruh sağlığı desteği ve benzeri çok önemli hizmetler sunan The Trevor Project ve Trans Lifeline gibi organizasyonları destekleyebilirsiniz. Tiltify ve Stream Labs Charity üzerinde desteğinize ihtiyaç duyan ve bunu hak eden başka yardım kurumları da bulabilirsiniz. Yardım/bağış yayınlarına yabancı iseniz, ihtiyaç duyduğunuz bilgileri Yayıncı Eğitim Kampındaki Bağış Yayını makalesinde bulabilirsiniz.

Kanalınızda kurallar koyun

Proaktif bir önlem olarak, Kanal kurallarınızı kapsayıcı olacak şekilde düzenleyin. Yeni izleyicilere kapsayıcı bir topluluk olduğunuzu bildirin, kırmızı çizgilerinizi kanal kurallarınızda ve yayın başlığınızda belirtin.

Banlamakla yetinmeyin. Şikayet edin

Twitch'te, sosyal medyada ya da başka bir yerde transfobi, homofobi, nefret davranışı ve tacize asla müsamaha göstermiyoruz. Bu tür davranışlarla karşılaşırsanız lütfen şikayet edin, ki Topluluk İlkelerimizi ihlal eden, yayıncılarımıza ve topluluğumuza zarar vermeye çalışan kişilere karşı gereken yaptırımları uygulayabilelim. Bu kişileri şikayet etmeyip banlamakla yetinirseniz, olup bitenden bizim haberimiz olmayacaktır. Ayrıca Twitch dışında gerçekleşen olaylara yönelik taciz ve istismar politikamızı da güncelledik. Bu güncelleme hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz.

Gelecek topluluk etkinlikleri

27 Haziran Pazar, 15:00-19:00 (Pasifik saati): Gay Gaming Professionals

Gay Gaming Professionals (Gay Oyun Profesyonelleri), Jam City'den geliştiricilerle birlikte bir Geliştirici Haftasonu etkinliği düzenleyecek ve ESA Vakfı ile ortak burs programlarını duyuracaklar. Katılımcılara hediyelerin de verileceği etkinlikte ayrıca GGP'nin diğer partner kuruluşları da sahne alacak. http://twitch.tv/gaygamingpros

Temmuz ayı boyunca, MidBoss'un sunduğu Season of Pride 2021

Season of Pride bu Temmuz'da 3. yıllık yayın etkinliği ile geri dönüyor. Etkinlikte hem LGBTQIA+ hem de kapsayıcı oyunlar ön plana çıkarılacak. Twitch'in muhteşem LGBTQIA+ yayıncılarından bazıları da orada olacak.

MidBoss'un sunduğu Season of Pride (Onur Mevsimi) büyüyerek daha geniş ve kapsayıcı bir topluluk inşa etmeye devam ederken hayat kurtararak gezegenimizi daha yaşanılır kılan dünya çapındaki üç harika yardım kuruluşuna desteğini de sürdürüyor. 

1 Temmuz'da başlayacak aksiyona siz de katılın: http://seasonofpride.tv/

-–

Umuyoruz ku siz de, LGBTQIA+ topluluğunu etkileyen konular hakkında kendinizin ve diğerlerinin bilinç ve farkındalığını yükselterek, bağış yaparak, bu konuları gündeme taşıyarak veya öne çıkan yayıncılarımızın yayınlarına katılarak bize destek olacaksınız. LGBTQIA+ Pride'ı ay boyu ve hatta yıl boyu birlikte destekleyelim.

Diğer haberlerde